Foto: evusik
Toto je jedlo môjho manžela. Ja som sa ho naučila pripravovať až po svadbe, pretože u nás sa nič podobné nerobilo. "Oharky s kýšu" Zobraziť celý popisToto je jedlo môjho manžela. Ja som sa ho naučila pripravovať až po svadbe, pretože u nás sa nič podobné nerobilo. "Oharky s kýšu" sú uhorky s kyslým mliekom. Je to jedlo, ktoré tradične v lete pripravovala manželova mama a jej mama a možno aj mama jej mamy. V lete príjemne chladí, ale aj zasýti a podávalo sa aj ako príloha, ale aj samotné len tak s chlebom.
príprava
Postup
-
1
Uhorku ošúpeme a nastrúhame na tenké kolieska. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky, cesnak prepasírujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme červenú sladkú papriku, prípadne štipľavú. Premiešame a zalejeme kyslým mliekom. Miesto kyslého mlieka môžeme použiť kyslú smotanu. Zamiešame a dáme do chladničky.
-
2
Podávame samotné s chlebom, alebo k pečenému mäsu ako šalát.
Skusím ho udělat podle Tebe.
!
krasne spomienky :-)
@smejkad u nás tiež už len s kyslou smotanou, pretože kupované mlieko sa nedá skýšiť, jedine tak mlieko z automatu... a čo sa týka papriku tú nedávam ani ja, iba mletú červenú kvôli farbe...